Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Commissie Ruimtelijke Ontwikkeling

woensdag 15 juni 2022

18:00 - 20:00
Locatie

Kapel Bernardinus

Voorzitter
Sedai Bayraktar

Uitzending

Agendapunten

  1. 1

    Besluit

    De voorzitter opent de vergadering. De commissie neemt kennis van de mededeling van de voorzitter.

    Wethouder Gelderblom is afgemeld en wordt vervangen door wethouder Clemens.

  2. 2

    Besluit

    De commissie stelt de agenda vast. Agendapunt 12 "Presentatie aanpak GMS en het rapport GMS On Tour" wordt afgevoerd.

  3. 3

    Besluit

    De commissie neemt kennis van de antwoorden van het college op de gestelde vragen.

    A. van Criekingen vroeg naar de stand van zaken protestacties in de Kasteelkolonie. R. Leers stelde vragen over de stand van zaken van het Maankantoor en de toekomst van Huize de Berg.

    Toezeggingen

    Titel
    Toekomst Huize de Berg
  4. 4

    Besluit

    Er zijn geen meldingen m.b.t. gemeenschappelijke regelingen.

  5. 5

    Besluit

    Er hebben zich geen sprekers gemeld voor het sprekersplein.

  6. 6

    Besluit

    De commissie stelt de besluitenlijst en actielijst van 16 februari ongewijzigd vast.

  7. 7.a

    Voorstel
    1. Op grond van artikel 2.27 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht jo. artikel 6.5 van het Besluit omgevingsrecht te verklaren dat er geen bedenkingen zijn tegen het verlenen van de omgevingsvergunning voor planologisch strijdig gebruik ex. artikel 2.1, eerste lid en onder c jo. artikel 2.12, eerste lid, onder a, 3° van de
    Wet algemene bepalingen omgevingsrecht van gronden en bouwwerken ten behoeve van de realisatie van het rondje groeves in het deelgebied West.

    Besluit

    Advies commissie:
    De commissie adviseert de raad het raadsvoorstel inzake de definitieve verklaring van geen bedenkingen "rondje groeves, deelgebied West" te behandelen tijdens de raadsvergadering van 22 juni a.s.

    Toezeggingen

    Titel
    De commissie ontvangt een organogram betreffende de projectorganisatie.
    De commissie ontvangt schriftelijk antwoord op de vraag hoe de protocollen zijn geborgd m.b.t. natuurwaarden en beschermde diersoorten.
  8. 7.b

    Voorstel
    1. De ingediende zienswijze van reclamanten ontvankelijk maar deels ongegrond te verklaren;
    2. Op grond van artikel 2.27 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht jo.artikel 6.5 van het Besluit omgevingsrecht te verklaren dat er geen bedenkingen zijn
    tegen het verlenen van de omgevingsvergunning voor planologisch strijdig gebruik ex. artikel 2.1, eerste lid en onder c jo. artikel 2.12, eerste lid, onder a, 3° van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht van gronden en bouwwerken ten behoeve van de realisatie van het rondje groeves in het deelgebied Oost.

    Besluit

    Advies commissie:
    De commissie adviseert de raad het raadsvoorstel inzake de definitieve verklaring van geen bedenkingen "rondje groeves, deelgebied Oost" te behandelen tijdens de raadsvergadering van 22 juni a.s.

  9. 8

    Voorstel
    1. het verzoek van de Actiegroep Slakhorst, om het bestemmingsplan ‘Hoensbroek Zuid’ dan wel het deelgebied Slakhorst met spoed te actualiseren, af te wijzen.

    Besluit

    Advies commissie:
    De commissie adviseert de raad om het raadsvoorstel inzake het afwijzen verzoek actualisatie bestemmingsplan 'Hoensbroek Zuid' te behandelen tijdens de raadsvergadering van 22 juni a.s.

  10. 9

    Voorstel
    1. de Verordening Stimuleringsregeling Parkstad Limburg gemeente Heerlen vast te stellen;
    2. het verstrekken van stimuleringsleningen op grond van de Verordening Stimuleringsregeling Parkstad aan te wijzen als Activiteiten van Algemeen Belang op
    grond van de Wet Markt en Overheid.

    Besluit

    Advies commissie:
    De commissie adviseert de raad om het raadsvoorstel betreffende de verordening stimuleringsregeling Parkstad Limburg te behandelen tijdens de komende raadsvergadering.

  11. 10

    Voorstel
    1.1. bij wijze van zienswijze in te stemmen met de ontwerpbegroting 2023 van de Gemeenschappelijke Regeling Reinigingsdiensten Rd4.

    Besluit

    Advies commissie:
    De commissie adviseert de raad om het raadsvoorstel over de begroting 2023 van GR Reinigingsdiensten Rd4 te behandelen tijdens de raadsvergadering van 22 juni a.s.

  12. 11

    Voorstel
    De Raad heeft besloten:
    1. bij wijze van zienswijze in te stemmen met de begroting 2023 en meerjarenraming 2024-2026 van de Regionale Uitvoeringsdienst Zuid-Limburg met het verzoek om in afwachting van nadere informatie over de twee onderwerpen
    - structurele uitbreiding formatie juristen met 4 fte à € 273.000 en - uitvoering omzetting naar activiteitenbestand à € 1.056.000 de bijbehorende bedragen toe te voegen aan de algemene reserve van de RUD-ZL.

    Besluit

    Advies commissie:
    De commissie adviseert de raad om het raadsvoorstel over de begroting 2023 van de RUD te behandelen tijdens de raadsvergadering van 22 juni a.s.

  13. 12

    Verzoek om dit agendapunt aan te houden tot een volgende vergadering.

    Besluit

    De commissie voert dit agendapunt af van de agenda.

  14. 13

    Besluit

    Niets meer aan de orde zijnde sluit de voorzitter de vergadering.